Гърция и България ще разменят информация за укриване на данъци

Един от главните проблеми на гръцката държава, укриването на данъци, беше обект на разговори между агенциите по приходите на Гърция и България в София в понеделник, съобщава доклад на Independent Balkan News Agency.

Шефът на  Гръцката агенция за независими държавни приходи Джорджос Пицилис и неговият български колега Галя Димитрова проведоха разговори за продължаване и задълбочаване на сътрудничеството при обмен на информация и борба с укриването на данъци.Те обсъдиха въпроси, включващи ефекта от споразумението за двойното данъчно облагане между двете страни и се съгласиха, че трябва да бъдат изготвени конкретни изменения в него, за да се намали укриването на данъци възможно най-скоро.

Двамата постигнаха съгласие да ускорят обмена на информация между данъчните служби относно процедурите за проверка и данните по укриването на данъци. Беше наблегнато на събирането на данни относно придобити недвижими имоти и кораби, собственост на гръцки граждани в България и съответно на български собственици в Гърция. 

Двамата колеги обсъдиха възможността за сътрудничество в областта на електронните одиторски и контролни дейности, свързани с електронната търговия. България прояви интерес към електронна платформа, при която всеки гръцки гражданин е длъжен да се регистрира, когато наема недвижими имоти в популярни онлайн приложения.

 

Източник:http://greekreporter.com/

Илюстрация: www.economic.bg


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация

Напиши коментар