Среща в Zoom 08.01: ДДС в контекста на Брекзит

Ако си абонат на ZnamKak.com, ела на  срещата ни в Zoom на 08.01 петък, от 14:00 часа!  Наш гост ще бъде Валентина Василева, данъчен консултант в Глобал Такс АД. Ще говорим за

ДДС в контекста на Брекзит

С промените в ЗДДС ДВ бр.107/2020 г. се въвеждат в българското законодателство Директива (ЕС) 2020/1756 на Съвета от 20 ноември 2020 година за изменение на Директива 2006/112/ЕО относно общата система на данъка върху добавената стойност по отношение на идентифицирането на данъчно задължените лица в Северна Ирландия, в сила от 01.01.2021 г.

От 01.01.2021 г. Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия е трета страна за целите на ЗДДС съгласно чл.168а, ал.1 ЗДДС.

В чл.168а, ал. 2 и ал. 3 ЗДДС е предвидено изключение за доставките на стоки за и от Северна Ирландия, която ще се третира като държава членка на ЕС, т.е. ще се прилага и след 01.01.2021 г. ВОД и ВОП.

  •  Ще имат ли дружествата от Северна Ирландия ДДС номер?
  •  Как ще се третират доставките на стоки за Обединеното кралство ?
  •  Какви ще са правилата по отношение на услугите?
  •  Какво трябва да направят  ДЗЛ от Великобритания, които са регистрирани в България по българския ЗДДС ?
  • Как ще се извършва възстановяването на начислен в България ДДС на британските дружества ? 

 

Очакваме Вашите въпроси и коментари по темата на нашия имейл: office@accountingnews.bg

  • Участието за всички, с активен абонамент в ZnamKak.com, е безплатно. Ако си наш абонат, достатъчно е само да напишеш имейла си ТУК  .
  • Ако нямаш абонамент, каним те да се присъединиш към нашия отбор! Направи абонамент, цената е по-малка от половин кафе на ден! 

 

В деня на срещата ще получиш линк за участие.

Дата: 08.01 петък

Начало: 14:00

Продължителност: 1 час

Запис от срещата няма да има, така че включи се навреме!

 

 

ВАЖНО е какво е знаеш!  Ако искаш да развиваш своята професионална компетенция в сферата на счетоводството, данъците и ТРЗ и ЛС , влез в ZnamKak.com


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация

Напиши коментар