Среща в Zoom 09.12:Корекции на ползван данъчен кредит. Частичен данъчен кредит

Както всяка година и в края на тази ще извършваме инвентаризации на материалните запаси и ще взимаме решения за брак или ще установяваме липси. Тогава ще се наложи корекция на ползвания данъчен кредит и ще приложим чл.79 ЗДДС.

Ако имаме дълготрайни активи, за които сме ползвали частичен или пропорционален данъчен кредит, или сме променили предназначението на активите,  ще попаднем в ежегодните корекции по чл.79а и чл.79б ЗДДС, които отново се извършват през м. декември.

  • Какви са особеностите на тези корекции?
  • Кога попадаме в изключенията и не следва да се извършват?

Ако сме регистрирано лице по ЗДДС и извършваме както облагаеми, така и освободени сделки, има голяма вероятност да не можем да определим каква част от закупените/произведените стоки или услуги използваме за облагаеми и каква за освободени доставки.

В този случай имаме право на приспадане на частичен данъчен кредит по отношение на тези покупки, който се преизчислява през м. декември по реда на чл.73 ЗДДС.

  • Кои са показателите при изчисляването на този коефициент?
  • Кои са особеностите при преизчисляването на частичния данъчен кредит в края на годината и как се отразяват?

 

Това са въпросите, които ще обсъждаме на нашата среща в Zoom на 09.12 от 14:00 
 

Наш гост ще бъде Валентина Василева, данъчен консултант в Глобал Такс АД

  • Участието за всички, с активен абонамент в ZnamKak.com, е безплатно. Ако си наш абонат, достатъчно е само да напишеш имейла си ТУК.  
  • Ако нямаш абонамент, каним те да се присъединиш към нашия отбор! Направи абонамент, цената е по-малка от половин кафе на ден!

В деня на срещата ще получиш линк за участие.

Дата: 09.12

Начало: 14:00

Продължителност: 1 час

Запис от срещата няма да има, така че включи се навреме!

 

 

ВАЖНО е какво е знаеш!  Ако искаш да развиваш своята професионална компетенция в сферата на счетоводството, данъците и ТРЗ и ЛС , влез в ZnamKak.com  и направи абонамент ! 


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация

Напиши коментар