Среща в Zoom 05.11: Корекции на ползван данъчен кредит и право на частичен данъчен кредит

За повечето от нас е обичайна практика да се извършват инвентаризации в края на годината и да се вземат решения за брак на стоки/активи или да се установят липси на такива. Тогава се налага корекция на ползвания данъчен кредит и се прилага чл.79 ЗДДС.

Ако имате дълготрайни активи, за които сте ползвали частичен или пропорционален данъчен кредит, или сте променили предназначението на активите, то пък ще попаднете в ежегодните корекции по чл.79а и чл.79б ЗДДС, които отново се извършват през м. декември.

  • Какви са особеностите на тези корекции?
  • Кога попадаме в изключенията и не следва да се извършват?

Ако сте регистрирано лице по ЗДДС и извършвате както облагаеми, така и освободени сделки, има голяма вероятност да не можете да определите каква част от закупените/произведените стоки или услуги използвате за облагаеми и каква за освободени доставки.

В този случай имате право на приспадане на частичен данъчен кредит по отношение на тези покупки, който се преизчислява през м. декември по реда на чл.73 ЗДДС.

  • Кои са показателите при изчисляването на този коефициент?
  • Кои са особеностите при преизчисляването на частичния данъчен кредит в края на годината и как се отразяват?

Това са въпросите, които ще обсъждаме на нашата среща в Zoom на 05.11 от 14:00 
 

Наш гост ще бъде Валентина Василева, данъчен консултант в Глобал Такс АД

  • Участието за всички, с активен абонамент в ZnamKak.com, е безплатно. Ако си наш абонат, достатъчно е само да напишеш имейла си ТУК.  
  • Ако нямаш абонамент, каним те да се присъединиш към нашия отбор! Направи абонамент, цената е по-малка от половин кафе на ден!
  • Може да се включиш в срещата и с такса за участие. Тя е 40 лв. и може да заявиш участие ТУК. Ще ти изпратим проформа.

 

В деня на срещата ще получиш линк за участие

Дата: 05.11

Начало: 14:00

Продължителност: 1 час

Запис от срещата няма да има, така че включи се навреме!

 

 

ВАЖНО е какво е знаеш!  Ако искаш да развиваш своята професионална компетенция в сферата на счетоводството, данъците и ТРЗ и ЛС , влез в ZnamKak.com  и направи абонамент ! 


Заяви участие за семинара тук


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация

Напиши коментар