Ресурси на предприятието, ползвани от управителя - физическо лице

Вие сте с поредния епизод от подкаста на ZnamKak.com
Според синоптиците последната седмица на юли се очертава да е с рекордни температури, затова ви пожелаваме прохлада и морски полъх. Почивайте и слушайте нашия подксат , защото сме приготвили много интересни теми.

Днес ще поговорим за ресурси на предприятието, ползвани от управителя - физическо лице.

Представете си, дружество с ограничена отговорност наема апартамент, който ще се ползва от управителя му, който е и собственик. Управителят има сключен договор за управление и контрол с дружеството и получава заплата.

В такива ситуации обикновено се сключва договор за наем, по който започва банково плащане, наемодателят издава фактура с начислено ДДС, а счетоводството най-вероятно научава за всичко това впоследствие. И пак обикновено в сключения между дружеството и управител договор за управление и контрол няма спомената нито една дума за ползване на апартамент. И се започва с варианти, като как точно да се третира наемът. Следват въпросите за правото на данъчен кредит и за данъчното признаване на разхода.
А сумите, отново обикновено не са малки....

Отдели 2 минути и слушай епизода!

Влез в ZnamKak.com и прочети цялата статия:

Ресурси на предприятието, ползвани от физическо лице - управител - (znamkak.com)

 


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация

Напиши коментар