За някои въпроси, възникнали при въвеждане на новите режими по ДДС от 1 юли - наш гост е Валентина Василева - 1 част

Докато си почивате на плажа, докато пътувате или просто докато си пиете кафето,  слушайте епизодите от подкаста на ZnamKak.com! В тях разказваме за актуални въпроси от работата на счетоводителя. Така едновременно ще си почивате и ще научавате повече!

Днес имаме специален повод да заострим вашето внимание, защото наш гост е Валентина Василева - данъчен консултант в Глобал такс АД. В два поредни епизода тя ще коментира някои въпроси, които възникнаха при въвеждането на новите режими по ДДС в електронната търговия от 1 юли.

Препоръчваме ви да слушате внимателно, защото всяко думичка от нейния коментар е важна.

 

Днес говорим за:

- OSS и данъчен кредит. Ще се приспада ли както досега или винаги ще се възстановява?

- Ако фирма има регистрация OSS в България задължително ли е да се дерегистрира в държавите, в които има стока на склад и има регистрации по ДДС ?

- БГ фирма продава чрез Маркетплейс напр. ETSY и стоките се намират на склад в БГ – след като се регистрира по OSS ще трябва ли да начислява ДДС на продажбите към крайни клиенти от ЕС /съгласно ставките на страните/ или отговорността за събирането и начисляването на данъка е на Маркетплейса?

 

 

Влез в ZnamKak.com и прочетете повече за новите режими ТУК.

Утре продължаваме с втори епизод.

Почивай, слушай и чети със ZnamKak.com! За да знаеш повече! И да ти е лесно!


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация

Напиши коментар